DE TOENEMENDE MACHT VAN DE SIDE-CHICK!


De sidechick, een inmiddels zo bekend fenomeen dat het eigenlijk niet meer uitgelegd hoeft te worden. Volgens de Urban Dictionairy is een sidechick oftewel ‘de andere vrouw’ een mistress of een vrouw die ‘niet de vriendin van een man is, maar wel een relatie heeft met de man terwijl hij in een andere relatie zit’. Dit is totaal niet nieuw en sidechicks bestaan waarschijnlijk al sinds het ontstaan van de mensheid. Alhoewel het hebben van een andere vrouw in de westerse wereld een taboe is, lijkt het alsof de sidechick steeds vaker wordt geprezen en geaccepteerd. Ook in de urban scene. Waarom?

Naast het hebben van een mooie auto, een Rolex horloge lijkt een sidechick zich toe te voegen aan het rijtje. Als teken van welvaart en status lijken veel artiesten het een mooie aanvulling te vinden om er stiekem nog een vrouw bij te nemen. Groupies en video vixens die halfnaakt en twerkend rondparaderen in videoclips maken het er ook niet makkelijker op en doen het verlangen van zowel de kijker als de artiest zelf groeien. Mannen zoals Kevin Hart, Young Thug en Jay-Z hebben (bijna) hun bloedmooie vrouwen verloren aan het hebben van een Sidechick en dat terwijl we allemaal dachten dat als je man van Beyoncè wel zou weten wat je in huis hebt.

Als we de zaak vanuit het perspectief van de sidechick bekijken, lijken deze vrouwen zelden berouw te tonen en helpen de man zelfs met het geheimhouden van de affaire. Dit houden ze overigens nooit lang vol. Op het moment dat deze sidechick niet meer interessant is en/of ingeruild dreigt te worden is het vaak zo dat de man dan wordt gechanteerd, exposed of in de ergste gevallen deze mistress zwanger maakt. “18 years, 18 years, she got one of your kids, got you for 18 years”, rapt Kanye West in de hit ‘Golddigger’. Toch negeren veel mannen deze waarschuwingen en zijn zij telkens opzoek naar meer. Meer dan wat zij krijgen van de vrouw waar ze in een relatie mee zitten.

Het is moeilijk om de vinger naar de man of de sidechick te wijzen, maar wat wel zeker is, is dat het hebben van een sidechick bijna normaal lijkt te zijn omdat zij het zelf toelaat. er zijn veel vrouwen die graag een sidechick willen zijn omdat ze geen relatie willen. Dit kan komen door het feit dat vrouwen zich steeds onafhankelijker opstellen of door de spanning die het met zich mee brengt om met de man van een ander te rommelen. Jammer genoeg kan het ook een teken zijn van een laag zelfbeeld.

Het blijft hoe dan ook een onderwerp waar maar weinig tot niks aan te doen valt. Men blijft vreemdgaan, dus sidechicks blijven voorlopig ook bestaan. Sterker nog, ze zijn on the rise. Er is zelfs een realityserie op komst genaamd: The Real Sidechicks of Charlotte.

Hoe je een sidechick herkent? Bekijk de komische video hieronder die het voor je uitstippelt:Laatste artikelen